Den ukrainske historikern Serhii Plokhy publicerade sin bok ”Porten till Europa: Ukrainas historia”

Bokförlaget Stolpe släpper en bok av den ukrainske historikern Serhii Plokhy, Porten till Europa: Ukrainas Historia. Boken ger en sammanhållen skildring av Ukrainas mångskiftande historia, samt av den politiska, sociala och kyrkliga utvecklingen i området norr om Svarta havet med dess många och skiftande nationer och kulturinfluenser. Därmed är detta en, på svenska, unik bakgrund till inte bara dagens Ukraina utan till hela det forna Östblocket.

"I Porten till Europa: Ukrainas historia får vi en sammanhållen skildring av Ukrainas mångskiftande historia, samt av den politiska, sociala och kyrkliga utvecklingen i landet med sina många nationaliteter och varierande kulturinfluenser. Författaren och forskaren Serhii Plokhy undersöker landets sökande efter en egen identitet och ger en unik bakgrund till inte bara dagens Ukraina utan till hela det forna östblocket,” skriver Bokförlaget Stolpe om boken.

Författaren tar hänsyn till faktorer som ekologi och geografiska förhållanden, vilket ger djup till hans förståelse av landet.

Serhii Plokhy är en ukrainsk och amerikansk historiker. Han är professor i ukrainsk historia vid Harvard University, chef för Harvard Ukrainian Research Institute och en av de ledande experterna i Östeuropas historia.

Foto: Alicia Canter/The Guardian

Föregående
Föregående

Varför är Ukrainas historia viktig för Europas framtid? En fascinerande dialog mellan två historiker i en fullsatt sal

Nästa
Nästa

Early Muses Are Not Silent. Den ukrainska ensemblen Terra Barocca spelade på finalen av Stockholm Early Music Festival.