Stöd vår verksamhet

Українська Vill du stödja Ukrainska Institutet i Sveriges volontärarbete? Українська

Ukrainska Institutet i Sverige grundades 2014. Vi sprider kunskap om ukrainsk kultur, som en del av det europeiska kulturarvet, och främjar den svensk-ukrainska kulturdialogen. Sedan grundandet, och med 8 års erfarenhet av att organisera konserter, festivaler och andra kulturella evenemang på högsta nivå, har institutet utvecklats till en viktig och unik aktör på den svenska kulturella scenen.

Vi har genom åren bland annat arrangerat konserter, konsertserier (Young Talents – Ukraine, för unga talanger från Ukraina), musikfestivalen Rethinking Europe, poesikvällar, evenemang med svenska och internationella författare, Nordic Ukrainian Film Festival m.m. Med våra partners i European Union National Institutes for Culture (EUNIC) medverkar vi återkommande i filmfestivaler (t.ex. REX Animation Festival, European Film Festival, Sounds of Silence), och andra event så som konserter, paneldebatter, Europeiska språkdagen m.m.

Mot bakgrund av Rysslands aggression och den fruktansvärda situation många människor befinner sig i anordnar vi och samarbetar med våra partners kring stödkonserter och event med insamlingar till de drabbade i Ukraina, exempelvis i Uppsala universitetsaula, Eric Ericssonhallen och Gustav Vasa kyrka. En av dem, “Vi spelar för freden” (27/3-22), som arrangerades tillsammans med EUNIC, Europakommissionen, Radiohjälpen, DN och SVT i Konserthuset, kan man se på SVT Play. Ukrainska institutet i Sverige stöttar unga ukrainska artister som drabbats hårt av kriget.

Hjälp oss stötta ukrainska artister och ukrainsk kultur! Du kan stödja vår verksamhet med valfritt belopp via SWISH, bankgiro-insättning eller Paypal:

1. SWISH-nummer:
1230988212

2. Ukrainska Institutet i Sveriges Bankgiro:
109-9316

3. Paypal:
Tryck på knappen “DONERA” nedan eller scanna QR-koden.


Sedan februari arbetar vi intensivt med våra samarbetspartners kring humanitär hjälp till de drabbade i Ukraina. Exempelvis har vi via generösa donationer skickat sängkläder och en mängd andra produkter till ett volontärcentrum i staden Ostroh, som under ledning av National University of Ostroh Academy hjälper internflyktingar som ofta varit tvungna att lämna sina hem utan några tillhörigheter. Vi är också en del av
Ukrainian Volunteer Hub – Stockholm, som koordinerar leveranser av material så som mediciner, medicinsk utrustning, livsmedel med längre hållbarhet, skyddsutrustning och mycket annat som det finns ett akut behov av. Lastbilar avgår regelbundet till Ukraina från hubbens centra på Sveavägen 162 i Stockholm.

Ange endast meddelandet UaAid via Swish 1230988212 eller bankgiro 109-9316 om ni vilja stötta vår välgörenhetsverksamhet med avseende på materiella hjälpsändningar till Ukraina.

 

Ukrainska Institutet i Sverige behöver ditt stöd!

Du kan stödja vår verksamhet med valfritt belopp via SWISH, bankgiro-insättning eller Paypal:

1. SWISH-nummer:
1230988212

2. Ukrainska Institutet i Sveriges Bankgiro:
109-9316

3. Paypal:
Tryck på knappen “DONERA” nedan eller scanna QR-koden.