27 Mars 2022 – Stödkonsert för Ukraina med Kyiv Soloists

💛💙 Konserthuset Stockholms stödkonsert för Ukraina 💙💛
I solidaritet med Ukraina har Konserthuset Stockholm tillsammans med Eunic Stockholm, Ukrainska Institutet i Sverige, EU-kommissionen i Sverige äran att presentera Kyiv Soloists, National chamber ensemble konsert i Stockholm där intäkterna går till humanitärt stöd i Ukraina. Intäkterna från biljettförsäljningen samt de bidrag som kommer in via Radiohjälpen kommer att doneras till hjälporganisationer i Ukraina. Konserten kommer att följas av fler på olika konserthus runt om i Sverige bl.a. Uppsala, Göteborg, Vara. EUNIC Stockholm står bakom initiativet.
🔹 Nationella Stråkensemblen “Kyiv Soloists” är förverkligandet av den dröm som den exceptionella violinisten och läraren, Bogodar Kotorovych (1941-2009) länge haft. Stråkensemblen för vidare ukrainska traditioner och består av kända musiker från hela Ukraina, de flesta vinnare av nationella och internationella tävlingar. Mer om orkestern: https://bit.ly/3KHoQiY
🔹 EUNIC Stockholm samlar kulturella institut och ambassader ackrediterade till Sverige och organisera en rad projekt som syftar till att bygga tillit och förståelse mellan Europas medborgare genom kultur. EUNIC (European Union National Institutes for Culture) är ett europeiskt nätverk av organisationer som bygger upp kulturella relationer mellan medlemsländerna och genom dialog eftersträvar tillit och hållbart fredliga förhållanden. EUNIC är samfinansierad av EU-programmet ”Kreativa Europa”.
➡️Allt stöd uppskattas.
Datum: 27 mars, kl 19.00
Plats: Konserthuset Stockholm
#StandwithUkraine
Partners: