11-14 Oktober 2018 – Rex Animation Film Festival

Den europeiska animationsfestivalen REX pågår i år 1114 oktoberZita Folkets Bio i Stockholm. I årets program har vi ett urval av över 80 filmer – både korta och långa, från 16 länder, såväl för barn som för vuxna.

Årets program innehåller en mängd olika stilar, tekniker, uttrycksätt, teman och genrer som på olika sätt försöker hålla jämna steg med och ta temperaturen på vår komplexa, europeiska omvärld och påvisa den enorma kreativitet och talang som finns i europeisk animationskonst. Ukraina representeras genom tree filmer: The Stolen PrincessPrychynna: The Story of Love, och Eluvium – Rengenerative Being.

BILJETTER TILL FILMERNA: Zita Folkets Bios Hemsida
BILJETTER TILL PREMIÄREN: Capitol Bios Hemsida

Rex Animationsfestival biljettinformation:
Biljettpris: 80kr
Medlemskort: 20kr
Endast biljettköp, ej biljettbokning

Medlemskort är obligatoriskt för alla vuxna, barn som kommer i sällskap med vuxen får komma in på den vuxnas medlemskort. 

Medlemskort säljes i kassan och online som en vanlig biljett, efter köpet måste kunden gå till Rex-bordet bredvid kassan och byta ut biljetten som hen fick mot ett medlemskort som fylls i och delas ut av Rex personal. Detta medlemskort ska visas upp tillsammans med biljett för inträde till salongen. Kortet gäller för alla visningar under festivalen, och alla Rex event under 12 månader.

Program finner ni på REX Animationsfestivals hemsida

REX Animationsfestival är ett initiativ av EUNIC (European Union National Institutes for Culture). EUNIC är ett nätverk av europeiska institut och andra nationella organ engagerade i kulturell verksamhet utanför dess nationella gränser.

REX Animationsfestival 2018 är ett samarbete mellan 15 europeiska institut och ambassader: Instituto Camões Stockholm, Finlandsinstitutet, Goethe-Institut Schweden,Greklands ambassad i Sverige, Istituto Italiano di Cultura, Institut français de Suède, Polska Institutet i Stockholm, Rumänska kulturinstitutet, Schweiz ambassad i Sverige, Slovakiska Republikens Ambassad i Stockholm, Spaniens Ambassad i Sverige och Instituto Cervantes, Tjeckiska Centret, Ukrainska Institutet i Sverige, Republiken Estlands ambassad i Sverige och Österrikes Ambassad i Stockholm.

Rex Animationsfestival arrangeras med stöd av Stockholms stad och Stockholms läns landsting.