28 Sep 2021 – Europeiska språkdagen

Europeiska språkdagen 2021!

Europeiska språkdagen, som firades för första gången i samband med Språkåret 2001 på initiativ av EU och Europarådet, infaller den 26 september varje år. Syftet är att visa att det är viktigt och roligt med språk. Nätverket Språkdagen består av ett antal språkinstitut och organisationer och tillsammans ordnar vi ett språkcafé i Stockholm samt en språktävling för hela landet.

I år kommer vi att igen fira Europeiska språkdagen med ett digitalt språkcafé tisdagen den 28 september kl 9.30-12.00. EU-kommissionen i Sverige webbsänder ett 2,5 h långt program där ca tjugo språk presenterar sig, t.ex. genom minispråkkurser i bl.a. spanska, estniska, tjeckiska, franska, tyska och polska. EU-kommissionen kommer även att banda sändningen.

Mer information: https://www.facebook.com/events/399840751511886/