3 September 2019 – Föreläsning med Prof. Wolf Moskovich: Yiddish & Bukovina

Yiddish och Bukovina
En föreläsning med Prof. Wolf Moskovich
September 3, 18:30 på Bajit

Obligatorisk registrering innan 28 Augusti via följande länk:
https://www.cognitoforms.com/Paideia1/YiddishBukovina

Bukovina inspirerar fantasin. I korsningen mellan stora imperier var denna region, nu en del av Ukraina, hem för en myriad av författare, konstnärer, musiker och etniska grupper, som alla lämnat sitt avtryck.

Wolf Moskovich, professor emeritus från det hebreiska universitetet i Jerusalem och styrelseledamot i den kanadensiska ideella organisationen Ukrainian Jewish Encounter, föddes i Chernivtsi och har själv upplevt denna mytiska värld. I sin presentation ”jiddisch och Bukovina” kommer professor Moskovich att utforska regionens många tvärkulturella påverkan. Evenemanget kommer att innehålla en presentation av ukrainsk och judisk musik och en visning av den korta jiddispråkiga filmen “Glimpses of Yiddish Czernowitz” (med engelskspråkiga undertexter). Evenemanget börjar klockan 18:30 i Bajit, Stockholm.

FRITT INTRÄDE.

De första 20 besökarna kommer att få ett exemplar av boken “The Ukrainian-Jewish Encounter: Cultural Dimensions” co-edited by Prof. Moskovich och Alti Rodal.

Programmet är på engelska och ett samarbete mellan: Ukrainian Jewish Encounter, Ukrainska Institutet i Sverige, Paideia folkhögskola, Judiska Församlingen i Stockholm och Bajit.