29 Nov-2 Dec 2018 – 4:th Nordic Ukrainian Film Festival

Nordic Ukrainian Film Festival är tillbaka med en fjärde upplaga! Återigen har Sveriges filmfantaster en enastående möjlighet att upptäcka nya och spännande ukrainska filmer. Detta år har vi ett blandat utbud av de senaste ukrainska filmerna med något för alla, såväl ålder som smak. Filmerna i årets program presenterar såväl historiska berättelser som nutida skildringar, och ger publiken en unik möjlighet att se ukrainsk film som annars aldrig når ut till nordiska biografer! Festivalen anordnas under fyra dagar 29/11 – 2/12 2018 av Ukrainska Institutet i Sverige i samarbete med Filmstaden. Alla filmer visas på Saga Bio, Kungsgatan 24, Stockholm. KÖP BILJETTER HÄR: https://www.filmstaden.se/festival/ukrainsk-filmfestival/

The Wild Fields ― 29/11 kl.18:00

The Wild Fields – en filmadaptation av Serhyi Zhadan’s roman Voroshylovhrad – följer den 33-årige Herman Koloyov och hans meningslösa jobb i storstaden. En dag får han ett underligt samtal där han informeras om att hans bror har försvunnit. Herman tvingas bege sig till sin hemstad för att ta hand om familjeföretaget brodern lämnat, en liten bensinstation, och med den gamla vänner och en flickvän från förr. När han anländer till hemstaden hamnar Herman ofrivilligt i en kamp mot ”kukuruzniks”, det maffia-gäng som stjäl företag och mark i Donbass-regionen och förvandlar dem till majsfält och järnvägar som inte leder någonstans. 2 tim│Äventyr, Komedi, DramaYOUTUBE TRAILER

Regi: Yaroslav LodyginSkådespelare: Aleksey Gorbunov, Oleg Moskalenko, Vladimir Yamnenko, Oleksiy Gorbunov, Ruslan Khazipov, George Povolotsky, Eugene Muts, Eugene MutsOriginaltitel: VoroshilovgradOriginalspråk: Ukrainska, RyskaText: engelska
Kl. 18:00 inleder vi med ett kortare samtal med filmens regissör Yaroslav Lodygin och producent Volodymyr Yatsenko, varefter filmen startar. Moderator: Alina Zubkovych, filmfestivalens project manager. Varmt välkomna!

The Stronghold – 30/11 kl.18:30

Under en solförmörkelse reser den unge Vitko tillbaka tusen år i tiden till det storslagna Kyiv-riket, och träder rakt in i en avgörande strid mellan gott och ont. I Vitkos händer hamnar snart en magisk sten med oändlig kraft, och tillsammans med legendariska hjältar vid hans sida beger han sig in i striden mot den svarta magi och det jättelika stenmonster som väntar på andra sidan barrikaden. Endast pojkens mod bestämmer om ljus övervinner mörker och om den framtid som vi känner till kommer att ske. The Stronghold, baserad på en roman med samma titel, är ett fartfyllt äventyr. 1 tim 50 minÄventyr, FantasyYOUTUBE TRAILER

Regi: Yuriy Kovalyov│Skådespelare: Danylo Kamenskyi, Yeva Kosheva, Roman Lutskyi, Oleh Voloshchenko, Oleksandr Komarov, Heorhiy Derevianskyi, Nataliya Sumska, Yerzhan Nurymbet, Yerbolat Tohuzakov, Ivan Denysenko│Originaltitel: Storozhova zastava│Originalspråk: Ukrainska│Text: engelska

Noble tramps – 1/12 kl.18:00

Musikalen The Noble Tramps är en underhållande och action-fylld berättelse om de ädla luffarna ”Lviv Batiars” som lever enligt mottot: ”att älska Lviv, kvinnor, och skämt”. Med sitt spontana sinne underhåller sig luffarna med olika små äventyr som förgyller vardagen i staden mot slutet av 30-talet, men deras eskapader blir allt intensivare när de oväntat nog blir den unga Khrystias försvarare.1 tim 40 minAction, Komedi, Musikal7 årYOUTUBE TRAILER

Regi: Oleksandr BerezanSkådespelare: Yaroslav Bezkorovayny, Mikhail Fedorchenko, Iryna Hryshak, Yurii Khvostenko, Pavlo Kruzhnov, Kseniya NikolaevaOriginaltitel: Lviv batiarsOriginalspråk: Ukrainska│Text: engelska

Kl. 18:00 inleder vi med ett kortare samtal med filmens development producer Elena Morentsova-Shulyk, och en av filmens skådespelare – Mykhailo Fedorchenko, varefter filmen startar. Varmt välkomna!

Donbass – 2/12 kl.18:00

I den östra delen av Donbass blandas ett hybridkrig med väpnad konflikt, brott och plundring. I Donbass kallas krig för fred, propaganda byggs på sanning och man hävdar att hat är kärlek. En resa genom Donbass är en serie galna äventyr där det groteska och det tragiska spelar ett spel om liv och död. Det här är inte bara en historia om en region, ett land eller ett politiskt system utan om en värld som förlorats i efter-sanningen och falska identiteter. 2 tim 1 minDrama15 år YOUTUBE TRAILER

Regi: Sergey LoznitsaSkådespelare: Valeriu Andriutã, Natalya Buzko, Evgeny Chistyakov, Georgiy Deliev, Vadim DubovskyOriginaltitel: DonbassOriginalspråk: Ukrainska, Ryska Premiär: 2 dec 2018│Text: Engelska.

Kl. 18:00 inleder vi med ett kortare samtal med filmens producent Denys Ivanov som gästar filmfestivalens sista filmvisning, varefter filmen startar. Varmt välkomna!